Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Krešimira Gojanović

Izjava o radu: Put umjetnika je svojevrsno ‘šamansko putovanje’ kroz snove, bajke i mitove, prostor između svijetova u kojemu se oblikuje unutarnje biće i istražuju tajne prirode, one u nama i one izvan nas. Na tom putovanju svako iskustvo je prilika za samospoznaju, potragu za iskonskom slobodom bića, koje se iscjeljuje i regenerira kroz kreaciju i u tom procesu holistički povezuje sa energetskim Svemirom. Umjetnost je tako primordijalna duhovnost, prva istinska religija čovjeka, koja svakom pojedincu daje priliku da utisne svoje vizije u stijene materijalnog svijeta i osvijetli novi smisao življenja ponovo osvojenom, prometejskom vatrom duha.  /Krešimira Gojanović/


Objavljeno na portalu ”Vrijeme diviljine – zapisi iz prirode”:

Krešimira Gojanović: ”Magična šuma” kroz fotografiju i crtež, virtualna izložba, 30. 12. 2021.
Krešimira Gojanović: ”Nomadski dnevnik”, haiku zbirka i virtualna izložba haiga, 23. 1. 2022.
Krešimira Gojanović: Ilustrirana poezija, 8. 2. 2022.
Krešimira Gojanović: ”Život uz vodu”, virtualna izložba fotografija, 21. 2. 2022.
Krešimira Gojanović: Online haiku slikovnica ”Zoo planeta”, 26. 2. 2022.

Krešimira Gojanović rođena je 13. veljače 1970. godine u Osijeku. Godine 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, smjer Slikarstvo, a 1993. diplomirala je na Grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Ante Kuduza. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana, smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija, pri mentoru prof. Milanu Eriču, te je obranila magistarski rad pod nazivom ”Medijska kultura: tradicionalna umjetnost u klasičnim i suvremenim medijima”.

Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i slovenskog društva BMG za promociju turizma i umjetnosti. Bila je članica HDLU-a od 1993. do 2017. godine, a 2015. godine s kolegama je osnovala novu strukovnu udrugu zagrebačkih likovnih umjetnika, HDLU Zagreb, u kojem od 2015. godine djeluje kao predsjednica udruge i voditeljica projekata. Izlagala je na 51 samostalnoj izložbi i preko 100 skupnih žiriranih u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala je na brojnim likovnim kolonijama humanitarnog karaktera, a radovi joj se nalaze u fundusima više domaćih galerija i muzeja.

Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još grafičkim i web dizajnom, fotografijom, ilustracijom, likovnim marketingom, te osmišljavanjem i organizacijom kreativnih, likovnih i dizajnerskih radionica za djecu i odrasle. Autorica je edukativnog programa za likovne umjetnike ‘’Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike’’, kojega je više puta izvodila u sklopu edukativnih aktivnosti različitih strukovnih udruga u kulturi. Djeluje i kao nezavisna kustosica od 2007. godine, organizira likovne izložbe, piše likovne kritike i predgovore izložbama svojih kolega, te iza sebe ima 50-ak važnijih kustoskih projekata. Od 2015. autorica je i urednica internetskog portala Zagrebački likovni umjetnici, namijenjenog neprofitnoj kulturnoj promociji profesionalnih likovnih umjetnika iz Zagreba i Hrvatske. Živi i radi u Zagrebu.

Popis umjetničkog djelovanja

Kontakt: kresimirag@hotmail.com

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑